Smykkepleje og vedligehold

Smykker er en speciel og ofte dyr investering, som kan holde i mange år med ordentlig pleje. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at passe på dine smykker:

Opbevar smykker separat

Det er bedst at opbevare forskellige smykker separat, så de ikke bliver viklet sammen eller ridset. Blødt forede smykkeæsker, lommer eller etuier er gode muligheder.

Beskyt smykker mod kemikalier

Nogle kemikalier kan beskadige eller misfarve smykker. Undgå at bære smykker, når du bruger husholdningsrengøringsmidler, svømmer i klorvand eller påfører lotion eller parfume.

Fjern smykker før fysisk aktivitet

Det er bedst at fjerne smykker, før du deltager i sport eller andre fysiske aktiviteter. Dette vil hjælpe med at forhindre, at smykket bliver beskadiget eller tabt.

Få professionelt renset smykker

Det er en god idé at få dine smykker professionelt renset og efterset. Dette kan være med til at sikre, at det forbliver i god stand, og at eventuelle potentielle problemer opdages tidligt.

Ved at følge disse tips kan du være med til at sikre, at dine smykker forbliver smukke og i god stand i mange år fremover. Flere tips og information findes herunder.

GENERELT

Gode rå omkring daglig brug af dine smykker.

Vi anbefaler at du tager smykkerne på om morgenen og tager dem af igen om aftenen, før du går i seng. Fysisk krævende arbejde eller aktiviteter kan forårsage unødvendigt slid på et smykke.

Vi anbefaler, at du altid tager dine smykker af, inden du gør rent, laver mad, svømmer, bader, solbader, bruger en sauna og dyrker sport. Brug smykkerne med omhu for at forhindre slag/skader og pletter på håndlavede overflader.
De bør ikke udsættes direkte for hårde og uslebne genstande, der kan beskadige ædelmetallet – herunder andre smykker (guld), dørhåndtag, have redskaber, værktøj og keramik og lertøj.

Opbevar dine smukke smykker et sikkert sted, helst i den originale kasse, der fulgte med varen. Placer ikke tunge genstande på eller ved siden af ​​smykkerne, da dette kan forårsage skade på dem eller ødelægge deres form. Halskæder og kæder skal være lukket og placeret i en flad position, ophængt eller indpakket omkring et blødt element for at forhindre, at de bliver sammenfiltrede.

GULD OG SØLV OVERFLADER

Guld og sølv er formbare, ædle materialer, bløde nok til at blive behandlet og formet. En naturlig patina af alder og brug på håndlavede overflader er en del af den naturlige skønhed for et guld- eller sølvsmykker.

Husk, at ringe udsættes for mere slid end andre smykker. I løbet af en dag er menneskelige hænder i tæt kontakt med et utal af hårde genstande. Som et resultat af dette vil den del af ringen, der vender mod håndfladen, være særlig udsat for slid.

SMYKKER MED RESIN

 

Vi anbefaler at man ikke svømmer, bader eller gør rent når man bærer smykker med resin. Hyppig håndvask eller brug af håndsprit, kan i nogle tilfælde indeholde kemikalier, der kan få resinen til at se mat ud eller give et gulligt skær. Sørg derfor for at tage ringen af ved håndvask eller brug af håndsprit.

LÆDER ARMBÅND

 

Vores læderarmbånd er håndlavede i ruskind eller svineskind. Da læder er et naturligt produkt, kan læderets farve variere fra armbånd til armbånd. Husk, at lyse farver er mere følsomme over for snavs end mørke farver. Farven på læderet kan falme, hvis det udsættes for direkte sollys eller vand. Hvis armbåndet udsættes for vand, indtil læderet bliver fugtigt, kan det tørre ud. En neutral læderbalsam giver næring og hjælper med at bevare materialet.

Læderarmbånd, der bruges dagligt, skaber en patina og giver læderet et lidt slidt udseende. Dette er normale spor af brug. Charms/vedhæng kan efterlade sorte mærker på et læderarmbånd. Dette er en naturlig reaktion på det ædelmetal, som læderet er i kontakt med.

ÆDELSTEN OG PERLER

 

Ædelsten og perler er håndlavede eller naturlige produkter, der er blevet gravet op fra indersiden af ​​jorden. Urenheder og variationer på individuelle sten kan forekomme. Dette er ikke en fejl for stenen, men en enestående egenskab ved et naturprodukt. Hver perle er helt unik.

Ædelsten er skrøbelige og har ikke samme holdbarhed som eks. ​​diamanter. Slid på ædelstene på vedhæng eller ringe kan forventes. For at forhindre skader, bør smykkerne bæres med omhu, og pas på ikke at ramme hårde overflader eller genstande.

Ædelstene risikerer at miste deres glans, når de udsættes for olier, lotions, parfume, vaskemidler og hyppig udsættelse for sollys osv. Ædelsten er skrøbelige naturlige materialer og kan let ridses eller påvirkes af kemikalier. Plej og pas på dit smykke, ved at tørre det overmed en blød ren klud.